A-kasse for selvstændige

Livet som selvstændig er ikke altid en dans på roser, og det ved man, hvis man har prøvet at være selvstændig igennem længere tid. Selvom alt virker til at være i den skønneste orden, kan der gå noget galt, som betyder, at man får behov for hjælp fra sin a-kasse. Her er der imidlertid mange selvstændige, der løber ind i problemer.

CVR-registrering kan volde problemer

For mange selvstændige er det især deres CVR-registrering, som volder problemer i forhold til a-kasse. Problemerne opstår primært, hvis der er tale om en selvstændig, der ved siden af indtægtskilden også har en hobbyvirksomhed, som der arbejdes lidt på i fritiden.

Problemstillingen findes primært i, at der er krav om, at man skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet, hvis man vil have dagpenge. Hvis ens CVR-nummer dækker over eksempelvis en webshop, som man eksperimentere lidt med om aftenen, er man derfor i teorien til rådighed for arbejdsmarkedet. Der er dog stor forskellighed på, hvor gode de forskellige a-kasser er til at håndtere problemstillinger som denne.

Vælg en a-kasse med relevant erfaring

Den primære grund til at selvstændige bliver uenige med deres a-kasse er, at a-kassen ikke har selvstændige som speciale. Hvis du er selvstændig, bør du derfor vælge en a-kasse, som netop specialisere sig i selvstændige og dermed kan give dig den rigtige vejledning.

Det bør aldrig være prisen alene, der afgøre hvilken a-kasse man melder sig ind i. Dette gør sig især gældende, hvis man erhvervsmæssigt befinder sig i en niche, som eksempelvis selvstændige og iværksættere. Ved at vælge en a-kasse som har speciale i selvstændige, så får du hurtigere behandling af din sag og mere korrekt vejledning. Derudover er der også større chancen for, at de kan give dig værdifuld rådgivning.

Den rigtige a-kasse kræver research

At finde den helt rigtige a kasse for selvstændige er ikke en nem opgave. Danmark har rigtige mange gode a-kasser, og det er kun en fordel for dig. Det kan imidlertid være svært at se skoven for bare træer, for der er meget at vælge imellem. Det kan derfor være en rigtig god idé at lave en liste over de a-kasser, som du overvejer og så sammenligne dem derefter.

Heldigvis er der sider, som er dedikeret til at gøre sammenligning nemt, så du hurtigt kan sammenligne de a-kasser, der især har vækket din interesse. På den måde er du sikker på, at du får mest for dine penge.