Årsopgørelse for 2017 er klar om få dage

SKAT har i år offentliggjort at årsopgørelsen for 2017 kan tjekkes af danskerne fra d. 12 marts 2018 . Mange danskerne plejer hvert år at tjekke deres årsopgørelse med spænding omkring om der står et rødt eller grønt tal, når de har logget ind på skat.dk for at tjekke deres skatteregnskab for det foregående år.

SKAT er klar med køsystem

Når SKAT åbner for at over fire millioner danskerne kan tjekke deres årsopgørelse, kan det være svært får en hjemmeside at håndtere den store efterspørgsel.

Det betyder at SKAT igen i år, er klar med et køsystem, der gør at du kan komme til at sidde i kø, før du får lov til at logge ind og se din årsopgørelse. Det gør SKAT for at hindre at siden går ned, når der kommer stor interesse blandt danskerne for at se deres årsopgørelse.

 

Penge tilbage, eller betale restskat

Årsopgørelsen handler i store træk om, om vi hver især får penge tilbage eller skal betale restskat. For nogle kan det godt handle om mange penge, og derfor vælger de fleste danskere at tjekke deres årsopgørelse.

Hvis du skal have penge tilbage, er det fordi du i løbet af året har betalt for meget i SKAT. Det kan skyldes at du har sat et for lavt tal i din årsopgørelse, fordi du har tjent flere penge end du regnede med.

Mange danskerne vælger bevidst at sætte et lidt højere tal i årsopgørelse end forventet, så der er mindre risiko for at komme til at skulle betale restskat.

Hvis du derimod skal betale restskat, er det fordi du har tjent mere end der står i din årsopgørelse og derfor ikke har betalt nok i SKAT af din indkomst.

OM du skal have penge tilbage eller ej kan dog også være mere kompliceret end ovenstående forklaringer. Der kan være mange andre skattemæssige aspekter, som er med til at afgøre om du skal have penge tilbage eller måske er mere uheldig og skal betale restskat.

Hvis du skal have penge tilbage, bliver de indsat på din NEMkonto d. 10. april.