Biler: sådan er regler for udlejning og beskatning af fri bil

Danmark har på trods af de historiske sænkelser af registreringsafgiften stadig verdens højeste bilafgifter hvilket gør at langt de fleste fravælger at købe en dyr bil til over 500.000 kroner. I stedet får en del stillet en dyr bil til rådighed eller også vælger mange at leje deres bil ud på delebasis for at betale en del af udgifterne. Så hvis du selv er lidt i tvivl så kommer der her en kort gennemgang af reglerne for først beskatning af fri bil og dernæst reglerne for udlejning af ens egen bil.

1 Regler for fri beskatning af bil

Mange virksomheder vælger hvert år at stille en bil til rådighed for nogle af deres medarbejdere enten af orsktiske årsager eller som ekstra personalegode. Men selvom det er din arbejdsgiver der stiller en bil til rådighed skal du stadig selv betale en del af gildet. Man skal således både betale en miljøafgift og en procentsats af bilens værdi. Dertil skal bilen have en minimumsværdi af 160.000 kroner for at den kan blive stillet til rådighed af en virksomhed. Hvis en bil er op til 300.000 kroner værd skal man således betale 25% af bilens værdi samt et miljøtillæg. Man ville således komme til at betale 75.000 kroner af bilens værdi i skat samt cirka 7.500 kroner i miljøtilllæg. Hvis bilen til gengæld er 600.000 kroner værd skal man betale 25% i skat af de første 300.000 kroner og herefter 20% ekstra af de sidste 300.000 kroner. En bil til 600.000 kroner vil således komme 135.000 kroner i skat samt et miljøtillæg som vil afhænge af bilens miljøvenlighed.

2: Regler for udlejning af privatbil via Gomore

Udover at få stillet en bil til rådighed er der også mange danskere der vælger at leje deres biler ud igennem samkørseltjenesten GoMore. Men hvis man gør dette er der mange der desværre ikke er klar over at man skal indberette og beskattes af de penge man tjener. Dette gælder som bekendt ikke for dem som tager folk med op under samkørsel men hvis man lejer sin bil ud igennem GoMore er der tale om helt almindelig biludlejning. Derfor må man maksimalt tjene 50.000 kroner om året inden man skal lade sig momsregistreret som en almindelig virksomhed.

Hvis du selv er på udkig efter noget udstyr til din bil så kan du finde et stort udvalg på denne side.