Billån med pant i bil

I dag kan du også optage et billån med pant i din bil, som er sikkerhed låneudbyderen kræver i bilen. Det betyder helt konkret at låneudbyderen vil skulle have indfriet lånet, hvis du skulle misse afbetalingen på lånet eller hvis du sælger bilen igen. Sker der derfor en misligholdelse af lånet, vil den respektive låneudbyder kunne kræve bilen solgt.

Pantet i bilen vil naturligvis være mindre, jo mere du betaler af på lånet. Når lånet er helt udbetalt, ophører pantet i bilen. Ved optagelse af et lån og ved at der skal laves pant i bilen, vil der følge en række udgifter med. Udgifterne kommer som følge af diverse pantebreve.

 

Det kan pant i bilen betyder for dit billån

Uanset om du har optaget et billån eller et hvilket som helst andet lån, er det først og fremmest vigtigt, at du overholder dine betalinger ved hver termin, så du ikke får flere udgifter eller i værste fald mister din bil. Pant i bilen betyder også, at du ved et eventuelt salg af bilen, vil skulle indfri lånet.

Skal du efterfølgende købe en ny bil, vil der således skulle optages et nyt lån samt tegnes ny pant. Vedrørende salg af brugte biler, vil det ydermere altid være vigtigt at oplyse/undersøge om der er pant i bilen. Køber kan risikere at overtage den gæld, som måtte være i bilen. Det kan dermed både have en effekt på bilens pris og dens attraktivt, at have et billån med pant i bilen. Samtidig vil der altid være oplyst eventuel restgæld i den digitale bilbog på Tinglysning.dk.

 

Find det billigste billån

Det billigste billån er ikke altid det bedste og derfor gælder det om, at finde en fin balance mellem prisen og de krav du selv stiller til lånet. Billånet skal således kunne hænge sammen med din økonomi. Uanset hvilket lån der er tale om, vil der være en række faktorer, som du skal tage stilling til. Først bør du altid klarlægge din økonomi, hvilket indebære dit rådighedsbeløb. Er der plads til en fast ydelse i din økonomi?

Din økonomi på nuværende tidspunkt, vil skulle passe til det lån du optager. Ved brug af en sammenligningstjeneste på internettet, vil du hurtigt kunne beregne dine lånemuligheder. Det kan give dig et overblik over dine muligheder samt en gennemsigtighed i markedet, så du kan finde et lån, der passer til din økonomi.

Hold altid øje med de årlige omkostninger i procent, der angiver de samlede omkostninger inklusiv diverse gebyrer og administrationsomkostninger og sammenlign det beløb for at finde frem til det billigste billån.

Udover at de samlede omkostninger helst skal være så lave som mulige, er det samtidig også vigtigt, at du ikke optager et lån med en alt for høj ydelse, da det vil kunne gøre din fremtidig økonomi stram.