Få styr på skattereglerne og undgå skattesmæk

Vil du gerne have helt styr på de danske skatteregler, så du ikke løber ind i en situation, hvor du pludselig skylder en masse penge væk i SKAT? Det er ikke så underligt, for det kan ende med nogle ærgerlige situationer, hvis man ikke har helt styr på tingene. Denne artikel kan ikke sætte dig ind i skattereglerne, men den kan give dig nogle bud på, hvor du skal være opmærksom, og hvordan du kan forbedre dine muligheder for ikke at overse noget.

Først og fremmest bør du selvfølgelig dele dine skattesager op, så du har styr på dem. Du har formentlig nogle sager kørende omkring din bolig, hvis du ejer sådan en, og de ting skal helst adskilles fra de andre. Her er det ofte en god idé at have en boligadvokat, som kan hjælpe dig med de forskellige skatteforhold, ligesom han kan rådgive dig og hjælpe dig på en række andre punkter.

En boligadvokat vil kunne fortælle dig, om du har styr på dine skattesager i huset, og hvad du eventuelt kan lave om på, så du får det. Hvis du leder efter en dygtig boligadvokat i Odense, som har stor erfaring, så klik her for at finde en rigtig god løsning.

Udover boligskatten skal du selvfølgelig have helt styr på alt det, som du har i det private. Her kommer en huskeliste, som du altid kan vende tilbage til, hvis du er i tvivl om, hvad du skal have styr på:

  • Forskudsopgørelse. Det er vigtigt, at du laver en forskudsregistrering, når året starter. Har du ikke gjort det, kan du altid gå ind på SKAT.DK og gøre det løbende, så du holder øje med, at du betaler den rigtige skat. Først og fremmest handler det bare om, at du ikke skal betale for meget eller for lidt i SKAT. Det kan du styre ved at registrere, hvor meget du regner med at tjene i løbet af året
  • Her kan du virkelig både miste og vinde en masse penge. Det er 100 procent dit eget ansvar at lave denne, men det kan også sagtens betale sig. Først og fremmest er der en lang række fradrag, som du skal tænke på. Det kan være kørsel, som kan give dig store skattefredrag. Derudover er der også ting som håndværkerfradrag eller betaling til fagforening, som man kan trække fra, hvis man husker det

Ferie og feriepenge. Egentlig hører det ikke under SKAT, men det kan det hurtigt komme til alligevel. Sørg for, at du har styr på din ferie, så du har holdt det rigtige antal dage hos din arbejdsgiver. Herudover skal du huske at udbetale dine feriepenge inden for det gældende ferieår.