Husk momsrefusion når du arbejder i udlandet

Når du som virksomhed køber ind i Danmark, får du refunderet momsen, når denne afregnes efter hvert kvartal.

Men mange danske virksomheder glemmer, at de også har mulighed for at få refunderet momsen af køb i udlandet. Enten ved de ikke, at det kan lade sig gøre, eller så får de det aldrig gjort fordi at processen ikke er helt ligetil.

Men her ved læserne af Skat-Hvordan.dk heldigvis lidt mere end de fleste andre.

Gem dine kvitteringer – refunder på SKAT.dk

Husk at scanne dine bilag.
Husk at scanne dine bilag.

At få refunderet din moms er relativt ligetil.

Du skal – naturligvis – gemme alle dine kvitteringer. Overvej at ”scanne” dine kvitteringer ind som bilag med din smartphone. Uanset om du ønsker at få moms refunderet eller ej skal du gemme alle dine kvitteringer i 5 år, da SKAT kan kræve at se dit regnskab op til 5 år tilbage i tiden.

Med disse kvitteringer i hånden kan du logge ind hos SKAT og uploade det samlede beløb, du har betalt i moms i udlandet.

Herefter sørger SKAT for at indkræve pengene for dig. Du skal altså ikke have kontakt til udenlandske myndigheder for at få dine penge igen.

LINK: Momsrefusion hos SKAT her

Ønsker du heller ikke selv at tage kontakten direkte med SKAT, kan du overveje at få hjælp af en billig revisor til formålet eller et decideret firma, der har specialiseret sig i momsrefusion.

Mange glemmer refusion

Kim Jespersen arbejder med virksomheden Rejsfratyskland.dk, hvor han hjælper danske private og virksomheder med at finde billige rejser i Tyskland.

Han oplever, hvor mange der bliver snydt, når de enten ikke kender til muligheden – eller blot glemmer den – for momsrefusion.

”For en virksomhed kan hurtigt være tale om mange tusinde kroner, man går glip af, når man glemmer at få refunderet momsen”.