Hvordan beskattes du af boligsalg

Når du sælger din bolig, vil du sikkert gerne vide, om du skal betale skat af fortjeneste på din bolig. Det korte svar er, at det skal du ikke. Hvis du bruger en ejendomsmægler eller boligadvokat, så trækker du det fra din fortjeneste, så det skal du heller ikke tænke på.

Det skal siges, at du skal bo i den ejendom, som du sælger. Beboelseskravet er, at du som ejer, bor i boligen. Hvis du ikke bor i den, så skal du betale skat af fortjenesten, da du nu ejer en bolig med henblik på at sælge og tjene penge på den. Det er skattepligtigt.

 

Andre regler for at undgå at betale skat ved salg

Du behøver ikke at have boet på ejendommen lige, når du sælger den, for SKAT ved godt, at mange allerede er flyttet videre til noget andet. Så det er ikke sådan, at når du skal bo i ejendommen lige indtil, at din boligadvokat har fået styr på det hele.

Reglen er hos SKAT, at I skal have boet der med henblik på varigt ophold, det betyder sådan set bare, at I skal have boet der. I kan ikke bo der i kort tid for så at sælge boligen uden at skulle betale skat.

Denne regel er lavet for at undgå, at folk bygger et hus, og så bor de i det en enkelt dag. Derfor er reglen nu, at du skal have henblik på at bo der, og der kigger de på, hvor længe du har boet der, og om du flyttede fra et sted til boligen lige inden, at du solgte den. For det ser de som midlertidig ophold, og det får du ikke skattefritagelse for.

 

Reglerne for forældrekøb

Da det er forældrene der ejer lejligheden eller huset, så opfylder de ikke beboelseskravet, og derfor skal de betale skat af fortjenesten. Det er vigtigt at påpege, at der kun er tale om, at de skal betale skat af fortjeneste og ikke hele beløbet.

Her er der nogle regler for, hvordan lejligheden kan sælges til barnet, og så kan de sælge den, da de ikke skal betale skat af fortjenesten. Det er ikke noget, som vi vil komme ind på i dette indlæg, da det vil være et seperat indlæg om forældrekøb.

For mange kan det bedst betale sig selv at sælge lejligheden og så benytte en boligadvokat. Hvis du vil vide mere om, hvordan en boligadvokat arbejder, kan du se mere her.

På den måde sparer i mange penge, og I skal huske på, at hvis I sparer 50.000 kr, så er det skattefri penge, så det føles som flere penge.
Hvis du gør det på en smart måde, så burde du kunne undgå at betale skat af solgt dit solgte hus eller lejlighed.