Hvordan fungerer B-indkomst?

B-indkomst er en størrelse, der kan forvirre mange. Det er imidlertid ikke så kompliceret i forhold til SKAT, men derfor er det stadig dit ansvar at have styr på det. Derfor har vi lavet en kort vejledning, hvor du får alle de vigtige informationer i forhold til B-indkomst.

Det er ikke altid nemt at holde styr på reglerne hos SKAT, men B-indkomst er heldigvis ikke så kompliceret.

Freelancere og andre honorarmodtagere

B-indkomst er noget, som du skal forholde dig til, hvis du er freelancer eller modtager honorarer. Kort sagt er B-indkomst en form for indkomst, hvor der ikke er blevet betalt skat eller arbejdsmarkedsbidrag. Med andre ord er der ikke en chef, som har sørget for det, og dermed er det dit ansvar.

Der gælder nogle unikke regler for B-indkomst, som du skal have styr på. Du kan altid ringe til SKAT og få hjælp, hvis du er i tvivl. Du kan kontakte dem her, og ligeledes kan du også finde mange gode råd på deres hjemmeside.

 

Sådan betaler du skat af B-indkomst

Du betaler skat af din B-indkomst ved selv at indberette din indtægt hos SKAT. Hvis der er tale om en lille B-indkomst, kan du betale skat med dit dankort. Hvis det derimod er en fast B-indkomst, skal det skrives på din forskudsopgørelse. Dernæst vil SKAT justere for dig ved enten at hæve din trækprocent eller sænke dit bundfradrag. Hvis de ikke kan hæve SKAT for hele din indkomst, modtager du et indbetalingskort og kan selv ordne resten.

B-indkomst er ikke en kompliceret størrelse at have med at gøre. Når du har indberettet én gang, bliver du aldrig i tvivl igen. Du skal imidlertid være opmærksom på, at du muligvis bliver nødt til at justere din forskudsopgørelse løbende, hvis indtægten skulle ændre størrelse. På den måde undgår du trælse oplevelser, når du får din årsopgørelse.