Kan jeg fradrage min cykel eller få kørselspenge?

Som ejer af en virksomhed har du mulighed for at fratrække en lang række ting relateret til driften i dit selskab.

Hvis du bor 30 kilometer fra dit arbejde og skal tage toget, kan din togbillet være en af de ting, du har mulighed for at fradrage i skat.

Men hvordan er det med din cykel – hvis du enten cykler på arbejde eller køber en cykel alene for at bruge den i funktion som fx bud?

Indlever din selvangivelse online.
Indlever din selvangivelse online.

Kørselspenge med cykel

Du har mulighed for at få kørselspenge, hvis du tager din cykel til arbejde.

Pr. 2011 kan du trække 49 øre per kilometer du cykler til arbejde. Her har du mulighed for at bruge cyklen både i erhvervsmæssig regi og i privat ditto.

Kørselspenge med bil er selvsagt en del højere.

Det er ikke noget voldsomt fradrag, du får ud af at tage cyklen på arbejde. Dine fordele skal nærmere ligge i, at du har mulighed for at forlænge dit liv ganske drastisk ved at motionere og (med mindre, du bor i en by) få frisk luft.

Købe en cykel 

Hvis du arbejder som fx bud og har brug for din cykel, kan du købe en cykel og fradrage den 100 %. Men dette betyder samtidigt, at du ikke må bruge din cykel i privat regi.

Hvordan SKAT i praksis vil sikre at denne regel overholdes vides ikke – men grundlæggende set må din erhvervscykel alene bruges til dit erhverv.

Du kan næppe købe en cykel og fradrage denne, hvis du blot skal bruge den frem og tilbage fra arbejde. Det er en forudsætning, at cyklen er en del af dit arbejde som fx cykelbud i Københavns gaver.

Ønsker du nu at købe en cykel? Se Bikesters gode udvalg lige her.

Overvej at kontakte en revisor. Du kan få 3 tilbud på revisorer på Revisorpilot lige her, hvis du ønsker at få hjælp til dit regnskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *