Kan jeg fradrage mit internet i SKAT?

Der findes ikke den danske virksomhed i dag, der ikke har et internetabonnement.

Spørgsmålet er bare, om du og din virksomhed har mulighed for at fradrage virksomhedens internetabonnement i SKAT eller ej – både, hvis virksomheden har egne lokaler og hvis virksomheden ”bor hjemme ved dig”.

Denne artikel er skrevet af Søren Skriver fra Billigtbredbåndguide.dk (link).

Hvis din virksomhed har egne lokaler væk fra, hvor du som ejer bor, er sagen klar: Bredbåndsabonnementet kan fradrages i SKAT. Det gælder også telefoner udelukkende brugt til arbejde, TV-pakke alene til arbejde og lignende abonnementer.

Har du ikke mulighed for at bruge internettet hjemme, men alene på arbejde, kan internettet fradrages i virksomhedens regnskab.

Min virksomhed bor hjemme ved mig?

Hvis du og din virksomhed har samme adresse bliver det hele straks sværere.

Selvom du mener at du arbejde i døgndrift og derfor bør have lov til at fradrage alle dine omkostninger til internet er SKAT uenige.

Tidligere har multimediebeskatningen givet danskere med frit internet hjemme grå hår i hovedet, men multimedieskatten er per 1. Januar 2012 ophævet og erstattet med en skat på fri telefon i stedet. Det er derfor ikke relevant for dette indlæg om skat på internet (bredbånd).

For at kunne fradrage internettet skal du kunne retfærdiggøre, at internettet er nødvendigt for virksomhedens drift. Har din virksomhed en e-mail eller en hjemmeside er dette allerede her klaret – sjældent et problem.

Du bliver ikke beskattet af at lade virksomheden betale internettet. Du kan dog kun lade virksomheden betale den andel af nettet, du antager at virksomheden står for.

Du kan fx lade 50 % stå som virksomhedens internet og 50 % som dit eget – det giver et resultat som forklaret i denne tråd på Amino.dk.

Få hjælp af en bogholder

Hvis du er i tvivl kan du med fordel få hjælp af en bogholder til at finde ud af, hvad du må fradrage – og hvad du ikke må.

Læs dette indlæg på Skat-Hvordan.dk om, hvornår du har brug for en bogholder i din virksomhed.

Alle dygtige virksomheder når punktet før eller siden – og måske er det også ved at være tid til at din virksomhed rykker op ”på næste niveau”?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *