Nu bliver dine e-bøger dyrere – momsen skal betales

Reglerne i EU betyder, at moms i et land skal regnes ud fra det land, hvorfra sælgeren holder til.

Det har Saxo.com vidst i mange år. De har placeret deres hovedkvarter i Luxembourg, hvor momsen er lav – ligesom andre virksomheder som fx UnoEuro, der sælger webhosting. Har du nogensinde købt fx en e-bog eller en lydbog fra Saxo.com har du sparet penge på den danske moms og det har været ganske lovligt.

At ligge i Luxembourg har givet en konkurrencefordel i og med at momsen skulle betales ud fra den lave takts i landet og altså ikke den høje danske moms på 25 %. En høj moms, hvis lige ikke ses i resten af verden.

Det er det samme, der gør sig gældende, når ikke du indtil nu har betalt moms ved at købe et abonnement til Netflix. Sælgeren Netflix befinder sig i USA og du har ikke betalt dansk skat.

Men det ændrer sig nu.

Dansk lov går ind og overruler loven i EU (hvilket i sig selv er spændende) og du skal nu til at vænne dig til at betale mere, når der bliver lagt dansk moms på.

Umiddelbart står Danmark til at tjene nogle millioner kroner ekstra på det, da borgerne kan få lov til at betale moms. Men hvordan EU vil regulere på, at vi går ind og laver egne regler på bekostning af fællesskabet i den europæiske union er straks mere spændende.

Vi følger sagen her på Skat-Hvordan skulle der ske yderligere udvikling inden for den nærmeste fremtid.

Læs mere: http://www.computerworld.dk/art/229916/nye-moms-regler-paa-vej-din-netflix-kan-blive-dyrere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *