Sådan sparer du penge på din a-kasse

Hvis du synes dine månedlige betalinger til din a-kasse fylder for meget i det månedlige budget, er det muligt at finde et bedre alternativ, det er både nemt og du har mulighed for at opnå store besparelser. Ved at følge en række tips, kan du finde frem til en billigere a-kasse.

Det er lige meget hvilken a-kasse du er medlem, du vil stadig modtage den samme dagpengesats, hvis du pludselig bliver fyret og står uden arbejde. Det kan altså betale sig at kigge markedet i gennem, så man kan bruge differencen på andre vigtige ting. Du kan gøre brug af en prissammenligner, så du kan finde en billigere a-kasse.

Sammenlign

Markedet for a-kasser kan virke meget uoverskueligt, fordi der findes over 30 a-kasser i Danmark. En stor del af disse a-kasser optager alle, så det kan hurtigt betale sig at tage et kig på alternativerne til din nuværende. Du kan spare flere tusinde kroner om året ved at vælge den billigste eller det dyreste a-kasse, og dette kan man godt tage in mente, hvis man kun vil optjene sin ret til dagpenge og ikke har behov for hjælp til ansøgninger og sit CV.

Nemt at skifte

Hvis du finder et billigere alternativ, når du bruger en af de mange sammenligningsider, vil du måske tro det er et større arbejde at afmelde sin nuværende og skifte over til den nye. Dette skal du heldigvis ikke tænke over, da din nye a-kasse vil varetage dette, når du melder dig ind hos denne. Du skal altså kun anmode om at blive medlem via deres hjemmeside, og trykke ja til de varetager din afmeldelse.

Fagforening

Det er muligt at samle sin a-kasse og fagforening samme sted. Dette giver typisk en ekstra rabat, så det vil være en fordel at forespørge dette ved indmeldelse af din nye a-kasse.