SKAT ved ejendomsinvestering i selskab

Har du penge stående i et selskab – og overvejet at investere dem i fast ejendom?

Penge stående i et selskab, det vil sige ikke en enkeltmandsvirksomhed eller et I/S, bør ikke investeres i aktier. Her bliver du nemlig lagerbeskattet. Det betyder, du bliver beskattet af ikke-realiserede gevinster. Du betaler skat af penge, du endnu ikke har tjent.

Det efterlader ejendomsinvestering som en af de mest attraktive måder at investere penge du har stående i dit selskab på.

Men hvad sker der med de penge du løbende tjener – og hvad når du sælger lejligheden?

Med hjælp fra Boligadvokater.info – der tilbyder hjælp, når du som selskab køber en lejlighed med henblik på udlejning og investering – giver vi her et overblik over reglerne.

Ingen parcelhusregel

Når du køber lejlighed privat, har du – såfremt boligen har tjent som din primære bolig i en længere periode – mulighed for at beholde gevinsten, værdistigningen, uden at lade skattefar få sit.

På denne måde er mange danskere med bolig i de større byer blevet mere rige på at eje mursten på de rigtige adresser end ved faktisk at arbejde for dem.

Dén mulighed har du ikke som selskab.

Her bliver du beskattet af den værdistigning, du oplever med selskabet.

Til gengæld har du mulighed for løbende at fradrage omkostninger til renter og istandsættelse af boligen – noget, du kun i begrænset omfang har mulighed for at gøre privat.

Selskabsbeskattet

Har du overskud på driften af din ejendom, skal du betale selskabsskat af dette.

Satsen er lige nu 23.5 % og falder i kommende regnskabsår til blot 22 %. Selskabsskatten har tidligere haft et niveau nær de 50 %, men er gennem flere regeringsperioder bare faldet og faldet, da de danske partier har indset, selskabsskatten hæmmer innovation og får danske virksomheder til at bosætte sig andre steder i verden.

Hvad du betaler i låneafdrag, har du ikke mulighed for at fradrage i dit regnskab. Dine renter kan til gengæld fradrages.

Om det giver bedst mening at ejendomsinvestere for selskabets eller dine egne penge afhænger af din præcise økonomiske situation. Tag kontakt til en økonomisk rådgiver og følg med på denne blog for at blive dygtigere indenfor investeringsemnet.